De Karavaan bezoekt Zwolle-Zuid

De Karavaan trok zaterdag 3 maart door Zwolle-Zuid. Een tocht met mooie verhalen uit de stad en de wijk. De Karavaan werd georganiseerd door GroenLinks Zwolle. Verschillende bewoners en verhalenvertellers kregen een podium om hun verhaal te doen over Zwolle-Zuid.

Om 11.00 uur stond de stoet als eerste stil bij Winkelcentrum Zwolle-Zuid. Na een welkomstwoord van GroenLinks-kandidaat Norman Finies werd het podium geboden aan Guus Puylaert. Hij vertelde het verhaal van de man die zijn hele leven aan de IJssel heeft gewoond en daar tot het einde der dagen wil blijven wonen.

Au bain-marie
Stan Fritschy bracht het publiek in vervoering met zijn verhaal over het kunstwerk Au bain-marie, dat ooit in het toenmalige winkelcentrum stond, en nu als boegbeeld op een rotonde staat. En wat te denken van het verhaal over de bouw van een Pyramide woning in een tijd dat duurzaam bouwen nog nauwelijks bekend was.

Schellerdriehoek
Na de optredens bij het WKC ging de Karavaan door naar park de Schellerdriehoek; een tweede markant punt in de wijk. Bewoonster Els van ‘t Klooster droeg daar het verhaal van het Schellerdriehoekmannetje voor. Een bijzondere vertelling over de natuurlijke leefomgeving in deze mooie groene wijk.

GroenLinks-lijsttrekker Sylvana Rikkert sloot de Karavaan af met een dankwoord. ,,De geschiedenis van Zwolle is heel rijk. Elke wijk heeft zijn eigen cultuur en eigen verhalen. Met de Karavaan hebben we een klein beetje hiervan zichtbaar en hoorbaar gemaakt in de wijk Zwolle-Zuid. Het geeft een wijk en een buurt een gezicht en karakter en al die verhalen uit alle wijken maken samen de stad.”

Foto’s: Sansho Weynschenk en Demi Hendriks

WZZ Informatiebalie

Contactpersoon

Tineke Brünen
tineke@wvzwollezuid.nl
Gelijkheid 1 , Zwolle Zuid
T: 038 – 460 90 00

Post- en bezoekadres:
Gelijkheid 1
8014 XC Zwolle

Bezetting Infobalie WZZ

Tijdens de reguliere schoolvakanties is de WZZ Informatiebalie gesloten.

Bij afwezigheid kunt u zich wenden tot Jurjen Zijlstra 06-2241502

Dag Ochtend Tijd Middag Tijd
Ma Gesloten Gesloten Jurjen Zijlstra 14.00u. - 15.30u.
Di Ruud Beumer 10.00u. - 11.30u. Tineke Brünen 14.00u. - 15.30u.
Wo Tineke Brünen 10.00u. - 11.30u. Jurjen Zijlstra 14.00u. - 15.30u.
Do Jurjen Zijlstra 10.00u. - 11.30u. Annet v Prooijen 14.00u. - 15.30u.
Vr Ruud Beumer 10.00u. - 11.30u. Gesloten Gesloten

 

Redactie

Voor insturen van artikelen en verzoek voor plaatsing in wijkkrant en online

Webmaster

Mail voor wijzigingen of op- en aanmerkingen
%d bloggers liken dit: