Reünie 100-jarig Zwolsche Boys

Voetbalvereniging Zwolsche Boys organiseert op vrijdagavond 20 april een reünie voor al haar (oud-)leden. De club uit Zwolle-Zuid bestaat op 1 mei honderd jaar en hoopt tijdens de reünie met zo veel mogelijk mensen herinneringen op te halen aan haar roemrijke historie.

Leden, oud-leden, voormalige bestuurders of vrijwilligers; iedereen wordt uitgenodigd zich aan te melden via jubileum@zwolscheboys.nl, met vermelding van naam, adres en telefoonnummer. De reünie zal beginnen om 19.30 in het clubgebouw van Zwolsche Boys, aan de Landsheerlaan 44.

Op de avond zullen veel oude foto’s en plakboeken te bewonderen zijn, en bovenal vele herinneringen worden opgehaald. Mochten mensen zelf nog foto’s hebben die de vereniging (tijdelijk) zou mogen tonen, dan hoort men dat graag.

Zwolsche Boys werd op 1 mei 1918 opgericht in Zwolle. Snel na de oprichting volgde een eerste kampioensschap, en na vele jaren in de tweede klasse promoveerde de vereniging in 1947 naar de eerste klasse, op dat moment het hoogste niveau van de amateurs. Tussen 1954 en 1969 speelde Zwolsche Boys betaald voetbal. Na een terugkeer bij de amateurs volgde in 1984 een nieuw hoogtepunt met het kampioenschap in de hoofdklasse. De vereniging speelde jarenlang op sportpark de Vrolijkheid, en huist sinds de jaren ’90 in Zwolle-Zuid, op sportpark Jo van Marle.

 

WZZ Informatiebalie

Contactpersoon

Minne Bouta
mbouta@wvzwollezuid.nl

Post- en bezoekadres:
Gelijkheid 1
8014 XC Zwolle
T: 038 – 460 90 00

Redactie

Voor insturen van artikelen en verzoek voor plaatsing in wijkkrant en online

Privacy en Cookies

Deze website maakt gebruik van cookies om o.a. (anoniem) statistieken bij te houden. Bekijk ook het privacybeleid.

Webmaster

Mail voor wijzigingen of op- en aanmerkingen
%d bloggers liken dit: