Wie vertelt het verhaal van Zuid?

Het verhaal van Zwolle-Zuid vertellen in 7 foto’s. Of in een audiovisuele productie. Voor die uitdaging is iedereen uitgenodig door het Academiehuis Grote Kerk Zwolle. In het kader van de World Press Photo-tentoonstelling organiseert zij ‘Zwolle Vertelt’, een initiatief dat uiteindelijke een reizende expositie moet opleveren, te beginnen in de Grote Kerk.

Namens de organisatie vertelt Fieke van ‘t Riet. ,,Wij zijn op zoek naar mensen die verhalen willen verbeelden of willen laten opnemen op film. Wij gaan er vanuit dat mensen zelf een camera hebben voor een beeldverhaal in fotografie, daarbij wordt iedereen ondersteund door professionele en amateurfotografen. Wijkbewoners die een mooi verhaal willen op laten nemen op video krijgen een eigen cameraploeg mee die met hen de opnamen maken, monteren en klaar maken voor presentatie.  Het verhaal blijft van de wijkbewoner.”

,,Je hoeft niet perse in Zwolle-Zuid te wonen op dit moment om mee te kunnen doen, maar de beeldverhalen gaan wel over deze wijk.”

De geselecteerde beeldverhalen  in fotografie en beeld worden door een vakjury beoordeeld worden tentoongesteld in het Academiehuis Grote Kerk Zwolle van 30 augustus tot 24 september 2018, tegelijkertijd met de World Press Photo tentoonstelling 2018. Het wordt een foto- en videotentoonstelling met zelfgemaakte beeldverhalen over de wijk. Op dit moment zijn er al enkele aanmeldingen, maar er kunnen nog meer mensen mee doen.

Bijzondere kortingsregeling
Voor de wijkbewoners in de wijken Holtenbroek en Zwolle-Zuid, die afhankelijk zijn van een financiële regeling via de gemeente Zwolle, kunnen via de buurtwerker  of hulp- en dienstverlener, dit kenbaar maken op het formulier, zodat zij gratis aan deze masterclasses kunnen deelnemen.

Het is wel belangrijk dat mensen zelf een fotocamera of goede gsm camera mee nemen, waarmee zij foto’s kunnen maken van 5 mb. Informatie: fieke@academiehuis.nl of 06 22218109. Studenten kunnen ook korting krijgen als zij in het bezit zijn van een CJP-pas of Studentenkaart, neem contact op met: fieke@academiehuis.nl

Reizende tentoonstelling Zwolle Vertelt
Na 24 september 2018 gaat de tentoonstelling Zwolle Vertelt en De Stad Vertelt als reizende tentoonstelling verder en op diverse locaties komen te staan, ook in Holtenbroek in het kader van 60 jaar jubileum en Zwolle-Zuid.

WZZ Informatiebalie

Contactpersoon

Minne Bouta
mbouta@wvzwollezuid.nl

Post- en bezoekadres:
Gelijkheid 1
8014 XC Zwolle
T: 038 – 460 90 00

Redactie

Voor insturen van artikelen en verzoek voor plaatsing in wijkkrant en online

Privacy en Cookies

Deze website maakt gebruik van cookies om o.a. (anoniem) statistieken bij te houden. Bekijk ook het privacybeleid.

Webmaster

Mail voor wijzigingen of op- en aanmerkingen
%d bloggers liken dit: